Gradovi Južne Češke, od 13. do 15. oktobra 2017 dodatni termin: 28. do 30. oktobra 2017

Vabimo vas na potep po bogati zgodovini dežele Češke. Najprej jo bomo spoznavali v njenem južnem delu, kjer nas bo sprejela reka Vltava in njen tok, ki nas bo vodil mimo srednjeveškega Krumlova, skozi Češke Budejovice, do gradu Hluboka. Obiskali bomo srednjeveški Trebon in čudovit osrednji trg mesteca Telč!

1. dan: CELJE - MARIBOR - ČEŠKI KRUMLOV - HLUBOKA - ČEŠKE BUDEJOVICE
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v smeri Avstrije, proti Linzu, kjer prečkamo Donavo in naprej proti Češki. Naša pot nas bo vodila mimo gradu Rožmberk (zunanjost!) ob čudovitem toku reke Vltave proti mestu Češki Krumlov. Izjemno lepo srednjeveško mesto slovi po svoji imenitni podobi in po veličastnem gradu Krumlov, ki ga bomo tudi obiskali. V gradu je imenitna plesna dvorana s prav posebnimi poslikavami. V mestu se zbirajo številni »raftarji« in ljubitelji veslanja. Mi si privoščimo kratki premor, nato pa nadaljujemo pot v smeri severa do Hluboke.  Tam se nahaja verjetno eden najlepših gradov na Češkem - Huboka! Grad je zgrajen v neogotskem slogu, njegova notranjost je izredno razkošna. Zanimiva je zbirka otroških igrač, pa stilnega pohištva, ki daje veličastno podobo in odlično predstavo o tistih davnih časih, ko je tod živelo bogato češko plemstvo. Voden ogled gradu, nato nadaljevanje vožnje do Čeških Budejovic. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje…

2. dan: ČEŠKE BUDEJOVICE - TREBON - TABOR - JIHLAVA
Zajtrk v hotelu. Po zajtrku bomo nadaljevali potepanje po južni Češki. Najprej bomo obiskali TREBON in znamenito grobnico Rožmberkov. Nato bomo krajši postanek za dopoldansko kavo namenili na trgu starega mestnega jedra. Naslednji postanek bomo naredili v mestu TABOR, ki sta ga spomladi leta 1420 ustanovila Petr Hromádka iz Jistebnice in Jan Bydlínský iz Bydlina in ki sta pripadala najradikalnejšemu krilu husitov, ki so kmalu postali znani kot taboriti. Ogled muzeja Jana Husa in krajši sprehod po mestu. Sledi še vožnja mimo Pelhrimov-a (krajši postanek) do Jihlave. Namestitev v hotelu. Tkorat bomo večerjali v značilni česki pivnici. Prenočevanje.

3. dan: JIHLAVA – TELČ - CELJE

Zajtrk. Po zajtrku bomo obiskali TELČ, mesto pri Jihlavi v južni Moravski. Ustanovljeno je bilo v 13. stoletju kot kraljeva trdnjava na križišču živahnih trgovskih poti med Češko, Moravsko in Avstrijo. Med največje mestne znamenitosti spadata resnesančni grad iz 17. stoletja s parkom v angleškem slogu in glavni mestni trg z lepo ohranjenimi renesančnimi in baročnimi hišami z visokimi pročelji in arkadami. Mesto je od leta 1992 na Unescovem seznamu svet kulturne dediščine. Pot bomo nadaljevali proti Znojmo in se s krajšimi postanki mimo Dunaja in Gradca vrnili domov.

Cena izleta: 208,00€/os. minimalna udeležba 35-40 potnikov

Cena vključuje:

  • prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relacij
  • vse cestnine in mitnine v Sloveniji, Avstriji in na Češkem
  • 1x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu ***/**** (dvoposteljne sobe)
  • večerja v značilni češki pivnici
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila: vstopnine (po želji)

  • vstopnine (po želji)
  • enoposteljna soba 23€/noč
  • riziko odpovedi 8,50€ (ob prijavi!)

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Višarje

Primorska in Kras

Dunaj

Beneška Slovenija

Bela krajina

Tolmin in Goriška brda

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

Ravena - Rimini - San Marino

ZOO Safari in Gardaland

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Blatno jezero

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki