Andaluzija in Gibraltar, od 26. do 30. oktobra 2017

1. dan: Ljubljana-Sevilla-Cordoba-Granada
Zgodaj zjutraj (okoli polnoči) se odpeljemo do enega od okoliških letališč in poletimo na jug Španije. Pričakuje nas vroča in temperamentna Andaluzija. Pristanek v Sevilli in odhod v Cordobo, daljno in samo… »Čeprav poznam vse ceste, nikdar ne pridem v Cordobo« je napisal F.G. Lorca, pesnik in eden od andaluzijskih simbolov, v Vitezovi pesmi. Cordoba je svoje najbolj slavne čase doživljalo v času kordobskih kalifov, ko je bila eno največjih in najbolj razvitih mest Evrope. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah, ki nas vrnejo nazaj v stare čase in si ogledali mošejo, ki zgovorno priča o pomembnosti mesta, saj je lahko sprejela kar 25.000 ljudi. Po ogledu pot do Granade, čudovito mesto ob vznožju pogorja Sierra Nevada. Večerja in nočitev.

2. dan: Alhambra-Guadix
Leta 1492 je bilo prav s padcem Granade konec vladavine Mavrov, ne pa tudi njihovih vplivov v arhitekturi, kulturi, tradiciji, mentaliteti. To bomo najbolje spoznali v Alhambri, slavni palači, ki upravičeno velja za največji dosežek arabske arhitekture v Evropi. Nato se odpeljemo do slikovitega kraja Guadix, kjer se začenja »španska Kapadokija«. Tu še vedno več kot 4.500 živi v podzemnih bivališčih. Sprehod po vasici in uživanje v sproščenem vzdušju. Povratek v Granado, kjer si po želji lahko privoščimo kakšen tapas, paeljo ali samo uživamo in se zgubljamo med ozkimi uličicami Albaicina. Zvečer pa morda na predstavo temperamentnega ciganskega flamenka, kjer nas sangrija zaziba v nove magične svetove… Nočitev.

3. dan: Granada-Valderrubio-bele vasice-Costa del Sol
Zjutraj še sprehod po mestu, ki s svojimi zavitimi uličicami ponuja veliko možnosti za raziskovanje. V stolnici bomo naleteli na grobnico najpomembnejšega španskega kraljevega para vseh časov, Izabele Kastiljske in Ferdinanda Aragonskega. Nato gremo v Valderrubio, kjer obiščemo muzej, posvečen F. G. Lorci. Eden od simbolov te tradicionalne španske regije so tudi bele vasice, kjer življenje še danes teče v bolj počasnem ritmu. Ustavimo se v eni od najbolj znanih, Rondi. Dan zaključimo na mondeni obali Costa del Sol, kjer se namestimo v enem od obmorskih letovišč.

4. dan: Gibraltar-Cadiz-Sevilla
Odhod do samega juga evropske celine, na Gibraltar. Pozdravile nas bodo edine v naravi živeče opice v Evropi, pogled pa nam bo segal vse do afriške celine, ki se začenja le nekaj kilometrov preko strateške gibraltarske ožine. Nato odhod proti severu s krajšim postankom v obmorskem Cadizu, po nekaterih dokumentih najstarejšemu mestu Iberskega polotoka. Prihod v Sevillo. Nočitev.

5. dan: Sevilla-Ljubljana
Za konec še ogled andaluzijske prestolnice. Ogledali si bomo slavno seviljsko katedralo, kjer je pokopan Krištof Kolumb! Kdor bo želel, se bo lahko povzpel na vrh Giralde, nekdanjega minareta, ki je postal simbol mesta. Sprehodili se bomo po četrti Santa Cruz, kjer nas navdušujejo ozke uličice starega mesta, ogledali si bomo trg Plaza Espana. Še vožnja ob reki Guadalquivir, kjer stoji Zlati stolp in bikoborska arena Arenal ter odhod na letališče. Polet do okoliškega letališča, od koder se vrnemo v Ljubljano.

 

CENA POTOVANJA:  740,00€  pri minimalni udeležbi 40 oseb

                              790,00€  pri minimalni udeležbi 30 oseb

                              840,00€  pri minimalni udeležbi 20 oseb

V ceno je vključeno:

 • letalski prevoz in letališke pristojbine
 • ročna prtljaga na letalu (10kg)
 • prevoz do letališča in nazaj
 • prenočevanje v hotelih 3***
 • dva polpenziona in dve nočitvi z zajtrkom
 • avtobusni prevozi po Španiji
 • vstopnina in posebni prevoz na Gibraltarju
 • zunanje oglede s slovenskim vodnikom
 • zdravstveno in nezgodno zavarovanje
 • DDV
 • organizacija potovanja

Doplačila:

 • vstopnine cca 40€
 • enoposteljna soba 100€
 • dodaten kovček na letalu 45€ (dodatnih 15 kg)
 • riziko odpovedi 41€ (ob prijavi!)

 

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Višarje

Primorska in Kras

Dunaj

Beneška Slovenija

Bela krajina

Tolmin in Goriška brda

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

Ravena - Rimini - San Marino

ZOO Safari in Gardaland

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Blatno jezero

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki