VOJVODINA in SLAVONIJA, od 27. do 30. aprila 2018

PROGRAM POTOVANJA

1. dan, petek, 27. aprila 2018: CELJE - MARIBOR - PESC - BAČKI MONOŠTOR - PALIĆ
Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja v smeri Murske sobote in Lendave, vse do slovensko-madžarske meje in nadaljevanje poti mimo Nagykanisze in Kaposvara do madžarskega mesta Pećs. Ob prihodu ogled mesta, katero je bilo naseljeno od rimskih časov in v njem so ustanovili prvo univerzo na Madžarskem že leta 1367. Mesto je pod zaščito UNESCA in je bilo leta 2010 razglašeno za evropsko kulturno prestolnico. Ogledali si bomo zunanjost največjih znamenitosti: Katedralo Sv. Petra, trg Szenchenyi, mošejo Yokovali Hasan Paše, sinagogo… Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta. Sledi vožnja v Bački Monoštor, vasico v Vojvodini, obdani s skrivnostnimi rokavi Donave, kanali in dišečimi gozdovi. Tukaj bomo občutili duh tradicije, videli ohranjene čudovite obleke, etnohiše, spoznali stare pozabljene obrti, užili kulinarične specialitete in lokalne proizvode. Ob prihodu v Bački Monoštor kratka predstavitev kraja in ogled cerkve sv. Petra in Pavla. Po ogledu odhod do Etno-kuće Mali Bodrog – tradicionalne monoštorske hiše pokrite s trstičjem, ki nam daje pridih starih časov. Po ogledu odhod na čardo »Oaza miru« in vkrcanje na katamaran - ladjico »Tatjana« s katero se popeljemo po kanalu Velika bačka. V popoldanskem času slovo od Bačkega Monoštra in vožnja do jezera Palić. Sledi namestitev in osvežitev v hotelu. Zvečer obisk etno kompleksa - Jelen Salaš. Jelen Salaš je edinstven ambijent v neposredni bližini jezera Palić, ki je zasidran v panonski ravnici. Tradicionalna večerja na »salašu«. Prenočevanje.

2. dan, sobota, 28. aprila 2018: PALIĆ - SUBOTICA - TRAVANKUT - NOVI SAD
Zajtrk. Po zajtrku se odpeljemo na ogled vinarije Zvonko Bogdan (znanega pevca »vojvođanskih« pesmi). Klet se nahaja na vzhodni obali jezera Palić, v severnem delu Srbije, in je bila zgrajena v secesijskem slogu tipične tradicionalne arhitekture Palić. V svoji notranjosti klet skriva najnovejšo francosko tehnologijo, narejena je po vzoru francoskih vinskih gradov. Po ogledu degustacija vin. Nadaljujevanje poti v Subotico. Ob prihodu se bomo popeljali na panoramski ogled mesta, z ogledom Mestne hiše, katedrale, sinagoge, palače Rajhl…V mestu je veliko urejenih trgov s številnimi lokali. Po ogledu prosti čas za samostojno potepanje po mestu, pivo, nakup kakšnega spominka... V popoldanskem času vožnja v drugo največje mesto Srbije - Novi Sad. Ob prihodu najprej vzpon na mogočno PETROVARADINSKO TRDNJAVO, ki ji zaradi svoje dominantne lege pravijo tudi Gibraltar na  Donavi. Sprehodili se bomo skozi slovite obrambne sisteme do samega vrha, od koder se ponuja čudovit razgled na mesto in reko Donavo. Nastanitev in osvežitev v hotelu. Sledi sprehod po starem mestnem jedru Novega Sada, nekaj prostega časa za samostojni sprehod po prijetnih starogradskih ulicah. Večerja in prenočevanje.

3. dan, nedelja, 29. aprila 2018: SAD - KOPAČKI RIT - OSIJEK
Zajtrk, nato vožnja proti Bački skozi Odžace kjer pri Erdutu prečkamo Donavo in vstopimo v Slavonijo. Sledi obisk naravnega parka Kopački rit, ki se nahaja med Dravo in Donavo. Je eno največjih evropskih močvirij, bogato z različnimi vrstami iz rastlinskega in živalskega sveta. Sprehodili se bomo po leseni sprehajalni poti preko jezera mali Sakadaš ter se s posebnim čolnom zoo-rezervata odpravili na panoramsko vožnjo. Če nam bo sreča naklonjena, bomo videli tudi belega orla, zaščitni znak rezervata. Po ogledu vožnja v Osijek, mesto, ki ga med drugimi mestnimi naselji sestavljajo Gornji Grad, Tvrđa in Donji Grad, ki so se najprej razvijali vsak zase, leta 1786 pa so jih povezali v skupno občino. Sprehod po mestnem središču, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan, ponedeljek, 30. aprila 2018: OSIJEK - ĐAKOVO - SLAVONSKI BROD - MARIBOR - CELJE
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Đakovu, kjer si bomo ogledali eno najlepših katedral med Benetkami in Carigradom. Po urici sprehoda in počitka ob dopoldanski kavici na osrednjem sprehajališču - »Đakovačkem korzu« - nas bo pot vodila na cesto ZLATE NITI. Zakaj se tako imenuje boste spoznali, ko boste obiskali »ŠOKAČKO HIŠO«. Domačinke nam bodo v delavnici pokazale vezenje z zlato nitjo. Tudi narodno nošo bomo lahko oblekli in naredili posnetek za spomin. Prav tako bomo pokusili sladke ekološke izdelke (kandirano sadje)... Ob koncu dneva se ustavimo še v Slavonskem Brodu - sprehod po urejenem in zanimivem mestu z ogledom frančiškanskega samostana in cerkve. Po ogledu vožnja proti domu, povratek v večernih urah.

Cena potovanja:    350,00€ (minimalna udeležba 40-45 oseb)

Cena vključuje: 

 • prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji
 • cestnine in mitnine v Sloveniji, na Madžarskem, v Srbiji in na Hrvaškem
 • 3x prenočevanje z zajtrkom v hotelih ***/**** (dvoposteljne sobe; enoposteljne sobe samo po predhodni potrditvi in doplačilu)
 • 3x večerja v hotelu ali restavraciji
 • vožnja z ladjico po kanalu Velika Bačka
 • voden ogled vinarije Zvonko Bogdan
 • ogledi po programu
 • DDV
 • nezgodno zavarovanje
 • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila (po želji):

 • vstopnine cca 15-20€
 • enoposteljna soba: 27€/noč (ob prijavi!)
 • riziko odpovedi: 15,00€/os. (ob prijavi!)
 • doplačilo za manjšo skupino (30-39 oseb)

 

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Višarje

Primorska in Kras

Dunaj

Beneška Slovenija

Bela krajina

Dolenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Blatno jezero

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki