LEPOTE ŠVICE, od 23. do 26. avgusta 2018

1. dan, četrtek, 23. avgust '18: Slovenija - lago Maggiore - Domodosolla - Simplon - Brig
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v smeri Ljubljane, Postojne in Sežane in naprej po italijanskih avtocestah mimo Benetk in Milana do jezera MAGGIORE, do mesta Arona, kjer je bil rojen kardinal Karel Boromejski, ki izhaja iz družine Borromeo, in je bil eden voditeljev katoliške reformacije v 16. stoletju v Evropi. Krajši postanek, nato nadaljevanje vožnje do kraja Domodosolla in preko znamenitega prelaza Simplon, ki povezuje ravnino reke Rone z dolino Val-Divedro v regiji Ossola, v Švico. Pot bomo nadaljevali do vznožja mogočnega Matterhorna, ki s svojimi 4.478 m višine predstavlja enega najvišjih in najbolj prepoznavnih vrhov Alp. Vožnja do Brig-a, namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan, petek, 24. avgust '18: Brig - Täsch -  Zermatt - Ženevsko jezero - Chillon - Bern
Zajtrk. Po zajtrku vožnja v Täsch, kjer bomo avtobus zamenjali za vlak in se odpeljali v Zermatt, ki že od leta 1961 velja za eno najbolj ekološko čistih mest, avtomobili, razen električnih vozil, so prepovedani. Sprehod po vasi, prosto za  ogled mestnega muzeja in uživanje v razgledu nad čudovito pokrajino, ki se razteza med osemintridesetimi štiritisočaki. Povratek v Täsch, nato nadaljevanje vožnje do Ženevskega jezera, do gradu Chillon. Ogled gradu, ki ima idilično lego na majhnem otočku na zahodni obali Ženevskega jezera in je imel skozi zgodovino izreden strateški pomen pri nadzoru trgovine v tej pokrajini. Sledi vožnja v Bern, upravno središče Švice. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan, sobota, 25. avgust '18: Bern - Luzern - Vaduz - Liechtenstein - Chur
Po zajtrku ogled Bern-a, nato vožnja do Luzerna, mesta pod vznožjem gore Pilatus. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro, preko lesenega kapelnega mostu (Spreuerbrücke), ki ga krasijo poslikani prizori iz 17. stoletja, do vodnega stolpa. Nadaljevanje poti do Vaduza, do kneževine Liechtenstein, ki jo vodi ena najstarejših knežjih rodbin in je ustavna dedna monarhija, ki se je iz kmetijske države povzdignila do finančne baze, ki je skoraj do današnjih dni veljala za eno od davčnih oaz. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro, osrednje ulice Vaduza so prepredene s številnimi trgovinicami s spominki in njihovimi znamenitimi poštnimi znamkami. Nadaljevanje vožnje do mesta Chur. Namestitev v hotelu. Večerja in prenočevanje.

4. dan, nedelja, 26. avgust '18: Chur - St. Moritz (Bernina Express) - Tirano - Lago d'Iseo - Slovenija
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do St. Moritz-a, mondenega zimskega središča s cca 5.000 prebivalci, ki je gostilo zimske olimpijske igre leta 1928 in leta 1948. Od tukaj se bomo z gorsko železnico »Bernina Express«, ki je od leta 2008 na seznamu UNESCA, in ki vodi čez 196 mostov in skozi 55 predorov, prepeljali v italijansko Tirano. Edinstvena trasa proge povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur. Peljali se bomo po enem najatraktivnejših odsekov čez gorski prelaz BERNINA in najvišjo točko 2253m na postaji Ospizio Bernina. Po prihodu v Tirano nadaljevanje poti mimo jezera Lago d'Isola, šestega največjega italijanskega jezera, ki ga krasi največji evropski jezerski otok, Montisola. Pot domov bomo nadaljevali po italijanskih avtocestah mimo Brescie in Verone. Povratek domov v večernih urah (do 24.00).

CENA POTOVANJA: 490,00€ (minimalna udeležba 40-45 oseb)

V ceno je vključeno:

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji
 • vse cestnine, mitnine in parkirnine v Sloveniji, Italiji in Švici
 • 3x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije (hoteli 3***; sobe ½ twc; enoposteljne sobe samo ob predhodni potrditvi in doplačilu)
 • 3x večerja v hotelu ali restavraciji
 • vožnja z gorsko železnico iz Täsch-a v Zermatt in nazaj
 • vožnja z gorsko železnico Bernina Express
 • ogledi po programu (brez vstopnin)
 • DDV
 • nezgodno zavarovanje
 • vodenje in organizacija potovanja

Doplačila: (po želji)

 • vstopnine cca 30-35€
 • enoposteljna soba 56€/noč
 • riziko odpovedi 23€

Doplačilo za manjšo skupino 35-39 oseb: 35€/os.

 

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Višarje

Primorska in Kras

Dunaj

Beneška Slovenija

Bela krajina

Dolenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Blatno jezero

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki