SICILIJA z Eolskim otočjem, od 27. aprila do 3. maja 2019

SICILIJA z EOLSKIM OTOČJEM

avtobus - ladja - letalo


1. dan, sobota, 27. april 2019
Odhod avtobusa (iz Maribora!) v zgodnjih jutranjih urah. Po prehodu državne meje vožnja preko Furlanije ter dalje mimo Benetk in Bologne v Toskano in naprej mimo Bologne in Firenc proti Neaplju. Na poti bomo obiskali Orvieto, katerega začetki segajo nazaj v obdobje Etruščanov. Samo mesto leži na slikovitem skalnatem platoju visoko nad okoliško pokrajino. Krajši sprehod po zanimivem mestu in ogled stolnice, ki je najpomembnejši kulturni spomenik. Sledi vožnja do Neaplja in v večernih urah vkrcanje na trajekt za Palermo. Namestitev v štiriposteljnih notranjih kabinah. Plovba proti Siciliji...


2. dan, nedelja, 28. april 2019
V jutranjih urah prihod v Palermo, glavno mesto Sicilije in največje pristanišče na otoku, ki je bilo vedno izpostavljeno različnim vplivom in osvajalcem, ki so zapustili svoj pečat. Najprej se bomo povzpeli na Monreale, od koder se ponuja čudovit pogled po glavnem mestu otoka – Palermu, in si ogledali katedralo, ki slovi po čudovitih mozaikih iz časov normanske umetnosti. Popoldne ogled glavnega mesta Sicilije. Ogledali si bomo stolnico, katakombe, trg Quatro Canti, Trg sramu, gledališče Teatro Massimo… Namestitev v hotelu v okolici mesta, večerja in prenočevanje.

3. dan, ponedeljek, 29. april 2019
Zajtrk. Vožnja do mesteca Érice, ki počiva na hribu visoko nad Tirenskim morjem s prekrasnim pogledom daleč na morje in je v antiki slovelo po Venerinem preročišču, danes pa po slikovitih uličicah in sladicah iz marcipana. Zgodaj popoldne se bomo v Marsali z avtobusom zapeljali po obalni cesti in se nato sprehodili po starem mestnem jedru. Sledi vožnja do Agrigenta. Nekdaj je mogočno mesto štelo okrog 200.000 prebivalcev,  danes pa je razdeljeno na dva dela – modernega in antičnega. O bogati grški zgodovini priča znana Dolina templjev, kjer so ohranjena mnoga grška svetišča in templji. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan, torek, 30. april 2019
Po zajtrku nadaljevanje poti proti notranjosti otoka, do Piazze Amerine in ogled Ville Casale, kjer si bomo ogledali kompleks razkošne rimske vile, ki slovi kot prvovrsten spomenik poznorimske mozaične umetnosti iz okoli leta 300 po Kristusu. Sledi vožnja skozi osrčje Sicilije proti vzhodni obali, kjer bomo najprej obiskali Siracuse, ki je bila v Arhimedovih časih eno največjih središč grške civilizacije. Ogledali si bomo: grški teater, Dionizijevo uho, otok Ortigia, Aretuzin vodnjak ter stolnica, ki so jo predelali iz starega dorskega templja. Po ogledih namestitev v hotelu na vzhodni obali. Večerja in nočitev.

5. dan, sreda, 1. maj 2019
Po zajtrku vzpon na ognjenik Etna, ki se dviga na višini 3.340 m in je tako najvišji delujoči vulkan v Evropi. Z avtobusom se bomo povzpeli na skoraj dva tisoč metrov višine, do zgornjega platoja, nato pa z gondolo in posebnimi terenskimi vozili (doplačilo!) na vrh, od koder bomo uživali v pogledu na ugasle kraterje  in pokrajino ob Jonskem morju. Popoldne sprehod po Taormine, ki nas bo očarala z bujno vegetacijo, prijetno klimo in mnogimi umetnostno-zgodovinskimi spomeniki, med katerimi izstopata lep starogrški amfiteater in palača Corvai. Povratek v hotel in prenočevanje (Ta dan bomo, ob prijetnem skupnem druženju, hotelsko večerjo nadomestili s tradicionalno skupno »večerjo« ob svoji potovalni mizici dobrot iz lastnih nahrbtnikov in ob izbrani domači kapljici - stalni gostje to že poznajo).

6. dan, četrtek, 2. maj 2019
Po zajtrku celodnevni izlet na Eolske otoke* (Liparske otoke, kot jih tudi imenujejo), ki so ime dobili po grškem bogu vetrov. S trajektom bomo odpluli do otoka Lipari, ki je največji med otoki. Tu se sprehodimo po ulicah mesteca Lipari in spoznamo njegove zanimivosti, med katere gotovo spada tudi katedrala sv. Bartolomea. Obiskali bomo še otok Vulcano, kjer bomo lahko popoldne uživali v sprehodu in opazovanju zanimivih aktivnih vulkanskih pojavov. Pozno popoldan povratek v hotel. Večerja in prenočevanje.

*(Tisti, ki ne boste obiskali Liparskih otokov boste lahko dan preživeli ob morju, ob počitku, posedanju v kavarni, kopanju, nakupu spominkov itd…). 

7. dan, petek, 3. maja 2019
Zajtrk. Dopoldne še nekaj prostega časa (odvisno od ure poleta letala) za sprehode po Catanii. Sledi vožnja na letališče v Catanii in polet proti Trstu (ali Benetkam). Po pristanku vožnja proti domu.

Cena potovanja:  860,00 € (minimalna udeležba 40 oseb)

                           890,00 € (minimalna udeležba 30 oseb)

V ceni je vključeno:

 • prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji
 • cestnine in mitnine
 • ladijski prevoz s trajektom na relaciji Neapelj – Palermo, ob namestitvi v štiriposteljnih kabinah (dvoposteljne kabine ob predhodni potrditvi in doplačilu)
 • 5x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije***/*** ob namestitvi v dvoposteljnih sobah na Siciliji (enoposteljne sobe samo po predhodni potrditvi in doplačilu)
 • 4x večerja v hotelu ali restavraciji
 • letalski prevoz Catania - Trst (ali Benetke)
 • prevoz iz Trsta (Benetk) do Celja oz. Maribora
 • DDV
 • nezgodno zavarovanje
 • vodenje in organizacija potovanja

Doplačila:

 • vstopnine (po želji) cca 30-35€
 • vzpon na Etno (gondola in terenska vozila) cca 60€/os.
 • izlet na Liparske otoke (minimalno 15 oseb!) – doplačilo samo za ladijski prevoz, cca 35€/os.
 • enoposteljna soba 170€
 • dvoposteljna kabina na ladji 48€/os.
 • riziko odpovedi  45€/os.

 

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Višarje

Dunaj

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Bela krajina

Dolenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki