ZDA in KANADA, odhod 22. aprila 2020

NEW YORK – WASHINGTON – NIAGARSKI SLAPOVI – TORONTO – MONTREAL - OTTAWA           

1. dan: Evropa-New York
Prevoz do odhodnega letališča. Prek enega od večjih evropskih letališč bomo poleteli proti ZDA. Po opravljenih mejnih formalnostih sledi avtobusni prevoz do hotela. Že med vožnjo bomo spoznali orjaške razsežnosti najslavnejšega ameriškega mesta. Po prihodu v hotel si bomo privoščili krajši počitek in se, če bo čas dopuščal, še isti dan z vodnikom sprehodili po trgu TIMES SQUARE (sicer pa bo ta sprehod naslednji večer). Privoščili si bomo tudi fantastičen pogled s ptičje perspektive z razgledne ploščadi TOP OF THE ROCK ali s 86. nadstropja stavbe EMPIRE STATE BUILDING. Panoramski pogled bo zaobjel celoten Manhattan, ob lepem vremenu pa tudi druge predele mesta in celo bližnjo zvezno državo NEW JERSEY. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan: New York
Zajtrk. Celodnevni ogled (vožnja ta dan z javnim prevozom) znamenitosti v središču NEW YORKA z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode ... Po želji obisk nebotičnika Empire State Building oz. stolpa »Tower of Freedom«. Nočitev v hotelu. 

3. dan: New York - Filadelfija - Washington
Po zajtrku odhod v državo Pennsylvanio. Prihod v FILADELFIJO, prvo prestolnico Združenih držav Amerike. Ogled mesta: Park neodvisnosti (zvon svobode, dvorana neodvisnosti), Wallnut Street, mestna hiša. Nadaljevanje poti in večerni prihod v Washington. Prvi panoramski krog skozi mesto, namestitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Washington
Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.

5. dan: Washigton - Lancaster Country - Corning
Zajtrk. Po zajtrku takojšen odhod v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje poti do CORNINGA.  Nastanitev v hotelu in nočitev.  

6. dan: Niagarski slapovi - Toronto
Po zajtrku vožnja v smeri Ontarijskega jezera do znamenitih NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario z ameriške in po prečkanju meje s KANADO še s kanadske strani. Popoldansko nadaljevanje vožnje v TORONTO. Ogled mesta:  parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero.  Namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Toronto - Montreal
Zjutraj se odpravimo do MONTREALA in si ogledamo drugo največje francosko govoreče mesto na svetu, ki je tudi gospodarsko središče vzhodne Kanade. Kljub velikosti je to izredno prijetno mesto z mešanico francoskega in angleškega šarma. Videli bomo baziliko Notre Dame (od zunaj), olimpijski kompleks iz leta 1976, univerzo in druge zanimivosti. Nočitev.

8. dan: Ottawa - Toronto
Odpravimo se proti kanadski prestolnici OTTAWI. Vidimo njene znamenitosti parlament, sodišče, mestno hišo, kanal Rideau, ki deli mesto na vzhodni in zahodni del. Velik del prebivalstva tega mesta je uradništvo, industrije skoraj ne poznajo, zato je zrak tu zelo čist. Vrnitev v Toronto. Nočitev.

9. dan: Toronto - Evropa
Prosto do odhoda na letališče. Polet proti Evropi in še prevoz do domačih krajev.

Cena izleta:  2.290,00€ (minimalno 12 potnikov)

V ceni je vključeno:

  • letalski prevoz
  • letališke takse
  • 8 nočitev v hotelih turistične kategorije
  • 6 zajtrkov
  • prevoz s kombijem po ZDA in Kanadi (14-sedežni)
  • vizum za ZDA (ESTA) in Kanado (ETA)
  • slovenskega vodnika
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacija potovanja

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 490€, za vstopnine v muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku doplačate vodniku na potovanju (predvidoma 100 USD)

OPOMBA: zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe, ponavadi je to kontinentalni zajtrk ali kakšno pecivo. V New Yorku vam bo pri tem pomagal vodnik (doplačilo), v ostalih mestih pa zajtrk bo

VIZUM: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA

PLAČILA: Ob prijavi 30% (600€), ostalo lahko na zaporedne mesečne obroke. Zadnji obrok mora biti poravnan najmanj 30 dni pred odhodom.

 

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Višarje

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Gorenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki