3dni Albanija

1. dan
Zbirališče potnikov v dopoldanskih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet letala Adria Airways proti Tirani. Po pristanku na tiranskem letališču v popoldanskih urah najprej ogled glavnega mesta Albanije, Tirane,  ki je prestolnica že vse od leta 1920. Ogled mesta, med drugim: Skenderbegov trg, stolp z uro, zgradbo centralnega komiteja, Skenderbegov spomenik, narodni muzej, kulturni center in mošejo Ethen bega. Popoldne vožnja v Drač oz. na albansko obalo. Večerja in prenočevanje v hotelu.

2. dan
Po zajtrku odhod proti Apolloniji, enemu najpomembnejšemu arheološkemu najdišču Albanije, ki so jo osnovali korintski Grki leta 588 p.n.š.  Mesto je imelo status  svobodnega rimskega mesta, predvse zaradi boja proti Pompejem. Razvilo se je v kulturno in umetniško središče, dokler ga ni  poplavila reka v 3.st... Ogled arheoloških ostankov mesta na prostem. Popoldan povratek v Drač, ob albansko obalo in prosto za samostojne sprehode, počitek, zabavo… Večerja in prenočevanje v hotelu.

3. dan
Zajtrk in vožnja do bližnjega kraja Kruju, nekdanje  prestolnice Albanije iz 15.st.. Kruju je tesno povezana z narodnim herojem G. Kastriot Skenderbergom, ki se je 25 let uspešno bojeval proti Turkom in s tem ubranil evropsko civilizacijo pred turškimi grožnjami. Po prihodu v Kruju sprehod do trdnjave,  mimo  turškega bazarja z bogato ponudbo izdelkov domače obrti. V trdnjavi ogled osrednjega predela, kjer se nahaja  izjemno zanimiv muzej  o narodnem heroju Skenderbegu. Po ogledu povratek proti Tirani in v popoldanskih urah poleta letala letalske družbe Adria Airways proti Ljubljani.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

Cena vključuje:

  • letalski prevoz Ljubljana - Tirana - Ljubljana
  • letališke pristojbine
  • prevoz s sodobnim avtobusom po Albaniji
  • oglede po Albaniji z lokalnim vodnikom
  • 2x polpenzion v hotelih 3*/4* v dvoposteljnih sobah
  • DDV
  • slovensko vodenje in organizacijo potovanja                                

Doplačila: (po želji) vstopnine

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Višarje

Gorenjska

Beneška Slovenija

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Salzburg - Passau - Linz

Ravena - Rimini - San Marino

Gradiščanska

Sarajevo

Benetke - Rimini - San Marino

Gardsko jezero - Gardaland

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki