Apulija - duša južne Italije

Kratek opis potovanja

VRHUNCI POTOVANJA: Bari, Castell dell monte (trdnjava Frikerika II), altamura, Matera, Alberobello in Trulli, Lecce, Brindisi

Destinacija

Italija - Apulija

NE SPREGLEJTE - nov odhod 13. 11. 2019

 • pri udeležbi najmanj 25 oseb - 599 EUR
 • pri udeležbi najmanj 15 oseb - 669 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 5 dni / 4 noči
Najmanjše št. potnikov: 15

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–TRST BARI
Zbor potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani v popoldanskih urah. Organiziran prevoz do letališča Ronchi dei Legionari (Trst) in večerni let družbo Ryanair na letališče v Bari. Po pristanku vožnja do hotela v okolici mesta, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: BARI–CASTELL DELL MONTE–OSREDNJI DEL APULIJE / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled modernega predela glavnega mesta Apulije: od največjega sejmišča v Evropi in Sredozemlju (Fiere di Levante) in pristanišča na 285 hektarih, do promenade Lungomare Nazario Sauro, ki kar vabi k sprehodu. Ogled starega mestnega središča, ki vas bo presenetilo z labirintom ozkih ulic in z izjemno baziliko sv. Nikolaja iz 11. St., ki je ena najlepših romanskih cerkva v Italiji. S svojo lepoto navdušuje obiskovalce že dolga stoletja. Ogledali si boste tudi katedralo San Sabino in veličastni mestni normansko– nemški grad Friderika II. Popoldne vožnja do enega najpomembnejših kulturnozgodovinskih spomenikov Apulije − CASTEL DEL MONTE, ki je tudi nastal po zamisli Friderika II. Švabskega kot kopija osmerokotnega svetišča v Jeruzalemu. Zgradili so ga, da bi cesarju služil kot dvor v času velikih lovskih prireditev. Po njegovi smrti je postal zapor in karantena za kužne bolnike, danes pa je zapisan pod unescov seznam svetovne kulturne dediščine in popolnoma obnovljen. Vožnja do hotela v osrednjem delu dežele, nastanitev, večerja in prenočevanje.

3. dan: HOTEL–ALBEROBELLO–APPOLIGNANO–MONOPOLI−HOTEL / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled največje znamenitosti dežele Apulije − kraja Alberobello. Tam si boste ogledali v tančico skrivnosti zavite stavbe, imenovane ‘Tarulli’. Ti so primer svojevrstne ljudske arhitekture z okroglimi tlorisi in stožičastimi strehami. Prav te nenavadne stavbe dajejo mestu edinstveno pravljično podobo. Popoldne se boste zapeljali do mesta Apolignano a mare–rojstni kraj slovitega pevca Domenica Modugna. Sprehod po slikovitem mestu in v kolikor bo čas dopuščal še kratek skok in ogled Monopolija–simpatičnega obmorskega mesteca s starim gradom in zanimivim središčem. Povratek v hotel večerja in prenočevanje.

4. dan: HOTEL–LECCE−BRINDISI–HOTEL / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do baročnega bisera južne italije − mesta Lecce. Pogosto ga imenujejo »južne Firence« zaradi bahavosti visokega baroka, ki se zrcali na večini stavb središča. Posebno barvo daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter se kamnoseško poigravali do vrhunskih detajlov. Srehodili se boste po
bogatih ulicah, obiskali Basilico di Santa Croce in šli do vladne palače (Pallazo del Governo). Nekaj prostega časa za samostojne oglede in vožnja do mesta BRINDISI, kjer se boste sprehodi po mestu in si ogledali nekatere znamenitosti − najlepša je cerkev Santa Maria del Casale iz 14. st. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

5. dan: MATERA–ALTAMURA–BARI–TRST–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Matere in ogled mesteca pod zaščito Unesca, ki ponuja obiskovalcem nenavaden kompleks v skalo izkopanih cerkvic in belo obarvanih hišk svojih nekdanjih prebivalcev. nekaj prostega časa in popoldne v kolikor bo čas dopuščal kratek ogled mesta Altamura. Vožnja do letališča v Bariju in odhod letala v pozno popoldanskih urah proti letališču v Trstu. sledi avtobusni transfer nazaj do zbornega mesta s prihodom v večernih urah.


V ceno je vključeno

 • povratni avtobusni transfer do letališča in nazaj
 • povratni letalski prevoz v ekonomskem razredu do Barija*
 • 1 kos manjše ročne prtljage (mere 40 x 20 x 25 cm) in
 • 1 kos oddane prtljage do največ 20 kg na osebo
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po Apuliji
 • 1 nočitev z zajtrkom in 3 polpenzione (večerka, zajtrk) v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah po
 • programu
 • najem sistema audioguide
 • stroške lokalnega vodenja kjer potrebno
 • vstopnino v grad Castell Dell Monte
 • DDV
 • vodenje in organizacijo potovanja
 • letalo

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
 • vstopnine pribl. 20 EUR
 • ostalo kar ni navedeno pod postavko V ceno je vključeno

Popusti

 • 10% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Višarje

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Gorenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki