Albanija - čudovita država kontrastov

Kratek opis potovanja

Čudovita neokrnjena narava, kulturna dediščina narodov iz preteklosti in peščene plaže s kristalno čistim, modrozelenim morjem jemljejo dih.

Destinacija

Albanija

Dolgo časa zaprta in pod strogo vlado komunističnega voditelja Enverja Hoxha se mistična Shqiperia − dežela orlov bliskovito prebuja iz turističnega spanca in se odpira svetu. Dežela, ki še ne pozna stresa masovnega turizma, je vseskozi ohranila svoje divje, vendar neverjetno gostoljubno srce. Nikjer drugje vas ne bodo tako veseli. Čudovita neokrnjena narava, kulturna dediščina narodov iz preteklosti in peščene plaže s kristalno čistim, modrozelenim morjem jemljejo dih. Albanija je ena poslednjih resničnih divjin Evrope, ki se zadnja leta zelo hitro razvija in ima vse več tujih obiskovalcev in je vsekakor doživetje zase! Doživite jo z nami!

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 3 dni / 2 noči
Najmanjše št. potnikov: 20/30/40

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–TIRANA–KRUJA–DRAČ / večerja
V opoldanskih urah zbirališce potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in odhod letala proti Tirani. Po pristanku kratka vožnja proti Kruji, prestolnici prve avtonomne pokrajine albanske države v srednjem veku. Sprehodili se boste po starem bazarju, polnem obrtniških ročnih del, do trdnjave in muzeja Skenderbega, ki velja za očeta albanskega naroda. Spoznali boste zgodovino Albanije in način življenja v etnografskem muzeju. Vožnja do letovišča Drač ob Jadranski obali. Nastanitev, večerja in in prenočevanje.

2. dan: DRAČ–APOLONIJA–BERAT–DRAČ / zajtrk
Po zajtrku spoznavanje mesta, ustanovljenega 627. leta. To največje luško mesto obdajajo staro obzidje, amfiteater in gledališče na eni, žerjava rimskega pristanišča, lepe mivkaste in prostorne plaže pa na drugi strani. Popoldne prosto, za doplačilo priporočamo izlet: ogled Apolonije, ene največjih in najpomembnejših antičnih kolonij, ustanovljene leta 588 pr. n. št. V rimskem obdobju je bila v njem slavna filozofska šola. Po ogledu odhod proti Beratu, »mestu s 1000 okni« pod zaščito Unesca. Ogled živopisne trdnjave in muzejskega mesta. Znotraj zidov je večje število pravoslavnih cerkva. Dan se bo končal z značilno večerjo in glasbo v tradicionalni restavraciji. Vrnitev v Drač in prenočevanje.

3. dan: DRAČ–TIRANA–LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk. Odhod proti Tirani. Ogled albanske prestolnice, mesta nasprotij, edinstvenega blišča na eni in ostankov nekdanje revščine na drugi strani. V starem delu so pisano pobarvane stavbe, mogočne mestne palače in slikoviti trg. Videli boste tudi Narodni muzej, mošejo Ethem bega, pravoslavno cerkev, katoliško katedralo, Skenderbegov trg … Prosto za ugodne nakupe, nato prevoz na letališče in odhod letala proti Ljubljani, pristanek pozno popoldan.


V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana–Tirana–Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi po programu
 • 2 polpenziona (večerji, nočitvi, zajtrka) v dvoposteljnih sobah
 • v hotelu 3*/4*
 • ogledi po programu
 • vstopnine v Skenderbegov muzej, v etnografski muzej v Kruji, v Amfiteater
 • v Draču
 • lokalno vodenje
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • letalo


Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Portorož - piknik na ladji

Višarje

Dunaj

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Bela krajina

Dolenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki