Apulija z busom in letalom

Kratek opis potovanja

VRHUNCI POTOVANJA: Crotone, Bari, Castell dell monte, Matera, Alberobello in Trulli, ...

Destinacija

Italija

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

 • pri udeležbi najmanj 40 oseb - 499 EUR
 • pri udeležbi najmanj 35 oseb - 559 EUR

ODHODI

 • letalo - bus 25. 9. 2019

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 6 dni / 5 noči
Najmanjše št. potnikov : 35


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–LAMEZIA TERME–CROTONE–HOTEL / večerja
Odhod posebnega letala tekom dneva z letališča Jožeta Pučnika proti kraju Lamezia Terme. Prvi dan bomo spoznali najrevnejšo, a čudovito italijansko regijo Kalabrijo. Dežela ohranja neokrnjeno naravo in slikovita mesteca. Glede na uro leta ogled obalnega mesta Crotone, rojstno mesto starogrškega matematika, filozofa in mistika Pitagore, ki je tu ustanovil tudi šolo Pitagorejcev. V kolikor bo čas dopuščal, ogled arheološkega območja na rtu Collona, mestne stolnice iz 9. stoletja, gradu Charlesa V. iz 16. stoletja, skriti biseri, več kot vredni ogleda. Sledi vožnja do hotela na poti proti deželi Basilicati. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: MATERA–ALTAMURA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do Matere - mesteca pod zaščito UNESCA in je letos evropska prestolnica kulture. Matera ponuja obiskovalcem nenavaden kompleks v skalo izkopanih cerkvic in belo obarvanih hišk svojih nekdanjih prebivalcev. V popoldanskih urah vožnja do slikovitovitega mesteca Altamura. Malo mestece še danes slovi po odličnem kruhu in zelo lepem mestnem središču, ki brani srednjeveško obzidje, ki je dalo mestu tudi ime. Največja znamenitost je romanska katedrala iz 13. st., zgrajena po naročilu Friderika II. Nekaj prostega časa in vožnja do hotela v okolici Alberobella, večerja in prenočevanje.

3. dan: ALBEROBELLO–LECCE / zajtrk, večerja
Po zajtrku ogled najbolj obiskane znamenitosti dežele Apulije - kraja Alberobello. Tam si boste ogledali v tančico skrivnosti zavite stavbe, imenovane ‘truliji’. Ti so primer svojevrstne ljudske arhitekture z okroglimi tlorisi in stožičastimi strehami. Prav te nenavadne stavbe dajejo mestu edinstveno pravljično podobo. Nadaljevanje poti proti mestecu Lecce. Pogosto ga imenujejo »južne Firence« zaradi bahavosti visokega baroka, ki se zrcali na večini stavb središča. Posebno barvo daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter se kamnoseško poigravali z vrhunskimi detajli. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan: LECCE– BRINDISI–OSTUNI–BARI / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do mesta Brindisi, kjer se boste sprehodili po mestu in si ogledali nekatere znamenitosti - najlepša je cerkev Santa Maria del Casale iz 14. st. Nadaljevanje do »belega mesta« Ostuni. Zaznamujejo ga bele fasade mestnih hiš. Ogledali si boste mestni trg, katedralo, Karmeličanski samostan ter cerkev Sv. Marije Magdalene z barvano kupolo. Vožnja proti hotelu v okolici Barija, nastanitev, večerja in prenočevanje.

5. dan: BARI-CASTELL DELL MONTE– PESCARA / zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Bariju. Po prihodu ogled glavnega mesta Apulije: od največjega sejmišča v Evropi in Sredozemlju (Fiere di Levante) in pristanišča na 285 ha, do promenade Lungomare Nazario Sauro, ki kar vabi k sprehodu. Ogled starega mestnega središča, ki vas bo presenetilo z labirintom ozkih ulic in z izjemno baziliko sv. Nikolaja iz 11. st., ki je ena najlepših romanskih cerkva v Italiji. S svojo lepoto navdušuje obiskovalce že stoletja. Ogledali si boste tudi katedralo San Sabino in veličastni mestni normansko–nemški grad Friderika II. Po ogledih nekaj prostega čas in vožnja do enega najpomembnejših kulturnozgodovinskih spomenikov Apulije - Castel Del Monte, ki je tudi nastal po zamisli Friderika II. Švabskega kot kopija osmerokotnega svetišča v Jeruzalemu. Zgradili so ga, da bi cesarju služil kot dvor v času velikih lovskih prireditev. Po njegovi smrti je postal zapor in karantena za kužne bolnike, danes pa je popolnoma obnovljen in predstavlja eno največjih kulturnozgodovinskih znamenitosti dežele. Zapisan je v Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Pozno popoldne vožnja do hotela v okolice Pescare. Nastanitev, večerja in prenočevanje

6. dan: PESCARA–URBINO–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do Urbina, ki je rojstni kraj slikarja Rafaela, avtorja Rafaelovih sob v Vatikanskih muzejih. Ogled stolnice, po želji tudi pinakoteke v Knežji palači in Rafaelove rojstne hiše. Popoldan odhod proti Ljubljani s predvidenim prihodom pozno zvečer


V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana–Lamezia Terme ali obratno
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusni prevoz po programu
 • 5 polpenzionov (večerje, zajtrki) v hotelih 3−4* v dvoposteljnih
 • sobah
 • stroške lokalnega vodenja kjer potrebno
 • najem sistema audioguide
 • cestne pristojbine in parkirnine
 • DDV
 • vodenje in organizacijo potovanja.
 • letalo
 • avtobus

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)

 • vstopnine pribl. 40 EUR
 • ostalo kar ni navedeno v postavki V ceno je vključeno

Popusti

 • 10% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Portorož - piknik na ladji

Višarje

Dunaj

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Bela krajina

Dolenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki