Adventni in novoletni London

Kratek opis potovanja

Britanska prestolnica se že konec novembra odene v novoletno vzdušje. Okrašene ulice vsak večer pričarajo ples pisanih luči. Novoletni nakupi in vedro praznično razpoloženje prevzame domačine in turiste. Vedno privlačno mesto je v prazničnem decembru še posebno zanimivo.

Destinacija

Velika Britanija - London

Zagotovljen odhod - 11. 12. 2019

ADVENTNI LONDON - od 459 EUR/osebo: predviden izkušen vodnik Edvard Jaber Krišjak

 • drugi dan (12. 12.) ogled muzikla TINA, cena vstopnice 90 EUR (točne info prejmete ob potrditvi prijave)
 • NASTANITEV: na mirni lokaciji predela Streatham, v obnovljeni viktorijanski vili Lorda & Lady Leigham, HOTEL LEIGHAM COURT. Odlični zajtrki, le 15 minut vožnje z vlakom do postaje Victoria St. V okolici številni lokali, pubi in trgovinice. Nedaleč se nahaja tudi zanimiva tržnica Brixton Market.

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja : 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–LONDON
Dopoldne zbirališče potnikov na  letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Predviden let v London ob 11.00. Po pristanku prevoz do hotela in nastanitev. Z našim vodnikom se boste odpravili proti okrašenemu središču Londona in se popeljali z lokalnim busom po več kot miljo dolgi ulici Oxford Street, se sprehodili po West Endu; od kraljevih Burlington in Piccadilly Arcade do imenitne veleblagovnice Fortnum & Mason. Krajši postanek na vedno živahnem Piccadilly Circus, potem pa proti skrivnostnemu Sohu in skozi londonsko kitajsko četrt do trga Trafalgar. Tam namreč vsako leto stoji največja britanska novoletna jelka, ki jo mestu podari norveška prestolnica Oslo. Morda se boste sprehodili po danes zelo priljubljeni južni obali mimo London Eye do Tate Modern in do Millennium Bridge–a ter uživali v tisočerih lučkah Londona. Zvečer boste lahko zaključili z obiskom enega od najstarejših, prijetnih angleških pubov.
Novoletni London: Opazujte novoletni ognjemet pred polnočjo z ene od mestnih panoramskih točk. Prenočevanje.

2. dan: LONDON ( GREENWICH ) / zajtrk
Zajtrk in prosto.
“Peš” ogled Londona: vožnja s podzemno železnico do Westminstra, peš skozi park St. James do Buckinghamske palače in rezidence prestolonaslednika princa Charlesa. Ogled menjave konjske straže ob White Hallu in do Downing Streeta 10, kjer domuje angleška ministrska predsednica. Zgodaj popoldne se odpravite do živahnega Covent Gardna. Priporočamo panoramski ogled praznično okrašenega mesta–vožnjo z London Eye (doplačilo). Popoldne za doplačilo izlet z ladjico v Greenwich, mesto, kjer se stikata vzhod in zahod. Klasična arhitektura stavb nekdanjega Kraljevega pomorskega kolegija je služila kot filmska kulisa številnim filmskim ekipam. Sprehod po tipični angleški tržnici. Lahko si boste  ogledali observatorij z označeno časovno ločnico. V Greenwichu si v eni od  številnih restavracij privoščite dobro večerjo. Proti večeru vrnitev v London  preko nekdanjih pristaniških dokov, ki danes predstavljajo poslovno–finančno srce britanske prestolnice, predela Canary Wharf. Lahko pa se odločite za obisk največjega nakupovalnega centra Stratford Westfield, saj prav v teh prazničnih dneh potekajo velike novoletne razprodaje. 
12. 12. 2019: Zvečer ogled popularnega muzikala (doplačilo ob prijavi). Življenska zgodba in uspešnice glasbene pop ikone Tine Turner preposto navdušijo na odrskih deskah West Enda. Povabite se na glasbeno plesni dogodek, ki je "Simply the best".
Prenočevanje.

3. dan: LONDON/ zajtrk
Zajtrk in prosto. Dopoldan se boste lahko v spremstvu našega vodnika odpeljali v City, si ogledali največjo anglikansko katedralo Sv. Pavla, lahko pa se boste odločili za ogled bližnje imenitne galerije Tate Modern. Nato ogled londonske trdnjave in kronskih draguljev v zloglasnem Towru. Popoldne predlagamo obisk razstavnega prostora voščenih lutk Madame Tussaud's, lahko pa obiščete bližnji muzej Sherlocka Holmesa. Proti večeru pa si lahko ogledate še imenitno, praznično okrašeno veleblagovnico za petičneže–Harrods s 330 oddelki, od oblačil, elektronike do nepozabnega oddelka s pripravljeno hrano in pijačo - Food Hall. Zvečer lahko ogledate tudi enega od številnih londonskih muzikalov (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan: LONDON– BENETKE - LJUBLJANA / zajtrk
Zajtrk in prosto.
Dopoldne lahko obiščete katerega od številnih muzejev ali galerij, lahko pa v spremstvu našega vodnika obiščete največjo tržnico alternativnih trendov ob londonskem kanalu Camden Lock, kjer boste morda v zadnjem hipu našli idejo za nakup božično novoletnega darilca. Popoldne prevoz na londonsko letališče in odhod letala proti Benetkam. Po pristanku na beneškem letališču Marco Polo organiziran prevoz do Ljubljane.


V ceno je vključeno

 • letalski prevoz Ljubljana–London– Ljubljana / Benetke
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • 1 kos ročne prtljage s težo največ 10 kg in dimenzijo 45 cm x 25 cm x 56
 • cm
 • 3 prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* s kontinentalnimi
 • zajtrki
 • prevoz letališče–hotel–letališče v Londonu
 • vključen transfer iz letališča v Benetkah do Ljubljane
 • vodenje v slovenščini in organizacija
 • DDV
 • letalo

Dodatna ponudba

(lokalnemu agentu/vodniku na poti)
 • poldnevni izlet v Greenwich 18 GBP
 • podzemna železnica (dnevna vozovnica) 13 GBP
 • vstopnina v razstavni prostor voščenih lutk Madame Tussaud's 28 GBP
 • vstopnina v Tower 23 GBP
 • vstopnina v katedralo Sv. Pavla 18 GBP
 • panoramska vožnja z London Eye 23 GBP

Popusti

 • 5% od 2 do 12 let starega otroka v spremstvu ene odrasle osebe
 • 10% od 2 do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Višarje

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Gorenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki