Abu Dhabi in Dubaj/Dubai

Kratek opis potovanja

Moderna arhitekturna pravljica Dubaja, tradicionalne arabske tržnice, najvišja stolpnica na svetu … v zadnjem času pa vse bolj tudi Abu Dhabi, ki postaja kulturna prestolnica Arabskega polotoka. Od peščenih plaž, adrenalinskih tematskih parkov, zelenih mestnih površin, vrhunskih hotelov… Tu se vse najboljše, kar ponuja Bližnji vzhod, zlije v eno. Emirata, kjer vsake sanje postanejo resničnost in kjer nemogoče postane mogoče!

Destinacija

Združeni Arabski Emirati

Nepozabna doživetja

 • naužijte se umetnosti v Muzeju Louvre, Abu Dhabi
 • uživajte na peščeni plaži otoka Sadiyat, Abu Dhabi
 • vstopite v predsedniško palačo Qasr Al Watan in spoznajte kulturno dediščino ZAE
 • poglejte z najvišje stolpnice na svetu Burj Khalifa
 • začutite ritem slikovite tržnice začimb in zlata 
 • preživite večer sredi puščave, z nogami v toplem pesku, ob pogledu na trebušno plesalko 

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 7 dni / 6 nočitev
Čas za prijavo: 14 dni pred odhodom oz. do zasedenosti prostih mest
Najmanjše št. potnikov: 20
Opomba: vstop v ZAE z izraelskim žigom v potnem listu ni dovoljen

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA – ZAGREB - DUBAJ - ABU DHABI / obroki na letalu
Dopoldne zbirališče potnikov  v Ljubljani in vožnja do letališča Franjo Tuđman v Zagrebu. Polet z letalsko družbo Emirates Airlines v Dubaj. Po večernem pristanku prevoz v Emirat Abu Dhabi.  Nastanitev  v hotelu in prenočevanje.

2. dan: ABU DHABI  / zajtrk
Zajtrk. Avtobusni panoramski ogled prestolnice Združenih Arabskih Emiratov.Zapeljali se boste po obalnem predelu Breakwater, od koder se odpira krasen razgled na ulico Corniche in razkošni hotel Emirates Palace. Postanek v Marina Mall-u in ob razstavnem prostoru “Memorial šekju Zayedu”- očetu naroda.  Ogled predsedniške palače Qasr Al Watan, kjer spoznate kulturno dediščino ZAE. Po zelenem predelu Bateen se odpeljete proti največje mošeji ZAE–mošeji šejka Zajeda. Večerni ogled mogočnega arhitekturnega dragulja, ki sprejme do 40.000 obiskovalcev, vsako leto pa jo obišče več kot 3 milijone ljudi iz vsega sveta. Zvečer se s taxiji odpeljite do razkošnega hotela Emirates Palace. Prenočevanje. 

3. dan: ABU DHABI / zajtrk
Po zajtrku prosto za počitek. Za ljubitelje umetnosti dopoldne priporočamo obisk muzeja Louvre Abu Dhabi (doplačilo), v popoldanskem času pa uživajte na bližnji peščeni plaži otoka Sadiyat. Lahko pa se odločite za obisk razstavnega prostora Ferrari World (doplačilo) in Yas Mall na sosednjem otoku Yas. Zvečer možnost odlične večerje lokalne kulinarike v hotelu (doplačilo). Prenočevanje.

4. dan: ABU DHABI - DUBAJ / zajtrk
Zjutraj se boste poslovili od Abu Dhabija  in se odpeljali proti Dubaju. Krajši postanek v Dubaj Marini, kjer boste občudovali nenavadne arhitekturne oblike številnih stolpnic. Ustavili se boste na plaži Jumeirah , kjer na umetnem otočku nedaleč stran stoji dubajska arhitekturna ikona, hotel Burj Al Arab. Z “The Pointe” pogled seže daleč proti “krošnji” Palm Jumeirah in imenitnemu hotelu Atlantis. Sledi sprehod skozi čudovito naselje Madinat Jumeirah. Za lažji vpogled v nastanek in razvoj Dubaja boste obiskali dubajski muzej in se prepustili slikovito predstavljenim čarom preteklosti. Sprehodili se boste po predelu nekdanjih bogatih trgovcev Dubaja, Al Bastakiya in se po morskemu prelivu Creek peljali z vodnimi taksiji–abrami. Doživite utrip slikovitega souka – tržnice začimb in zlata. Postanek pred šejkovo palačo Zabeel. Vožnja do hotela in nastanitev. Prenočevanje.

5. dan: DUBAJ / zajtrk
Zajtrk. Vožnja z metrojem do prestižnega nakupovalnega centra Mall of Emirates, v katerem je tudi priljubljeno pokrito smučišče. Opoldne (za doplačilo) »skok v višave«. Osupnil vas bo mogočno stolp Burj Khalifa, ki se dviguje kar 828 m nad mesto in je trenutno najvišji stolp na svetu. Zraven se nahaja središče Dubai Mall, kjer boste lahko čas izkoristili za nakupe ali za obisk izvrstnega akvarija. Proti večeru vas bodo navdušile »plesoče fontane« − predstava luči, vodnih curkov in glasbe. Zvečer priporočamo romantično plovbo z večerjo na tradicionalni leseni ladji, ki ponuja čudovit razgled na arhitekturne presežke dubajske Marine (doplačilo). Prenočevanje.

6. dan: DUBAJ / zajtrk
Prosto za individualne oglede Dubaja. Lahko se odločite za obisk mestne plaže La Mer Beach ali za obisk katerega od številnih muzejev . Popoldan priporočamo pravo doživetje puščave na izletu s terenskimi vozili (doplačilo). Po adrenalinski vožnji po peščenih sipinah si boste oddahnili v kampu, postavljenem po vzoru pravih beduinskih taborov. Pod zvezdnatim nebom, z nogami v toplem pesku si boste privoščili okusno večerjo ob beduinski glasbi in čarobnih gibih trebušne plesalke. Prenočevanje.

7 .dan: DUBAJ – ZAGREB - LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku vožnja do letališča Dubaj in polet z letalsko družbo Emirates Airlines proti Zagrebu. Predviden pristanek na zagrebškem letališču v popoldanskih urah. Prevoz do Ljubljane


V ceno je vključeno

 • letalski prevoz po programu
 • letališke pristojbine in varnostne pristojbine
 • prevozi po programu
 • prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 5* Abu Dhabi in 4*
 • Dubaj
 • ogledi in vstopnine po programu
 • vodenje v slovenskem jeziku
 • organizacija potovanja
 • DDV
 • letalo

Dodatna ponudba

 • taxi prevozi v Abu Dhabiju pribl. 10 - 15 EUR
 • metro prevozi v Dubaju pribl. 10 EUR

Popusti

 • 100 EUR do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Višarje

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Gorenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki