Med gorskimi gorilami Ugande

Kratek opis potovanja

Narodni parki, planina goril v Bwindi Impenetrable nacionalnem parku, vulkani Virunga, narodni park Mburo, postanek na ekvatorski črti.

Destinacija

Uganda

NE SPREGLEJTE - CENA NA OSEBO

pri udeležbi najmanj 15 oseb - 3.299 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 3.459 EUR

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 7 dni / 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 10
Vizumi: ugandski (pridobite ga ob vstopu v državo)


Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE–ENTEBBE / obroki na letalu
Polet z ljubljanskega ali katerega izmed bližnjih letališč (prevoz do letališča za doplačilo) z vmesnim postankom proti Ugandi. Nočni let.

2. dan: ENTEBBE – NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH / zajtrk, kosilo, večerja
Po pristanku v zgodnjih jutranji urah vožnja proti zahodni Ugandi v smeri Queen Elizabeth nacionalnega parka, s postankom za zajtrk. Po zajtrku panoramska vožnja z ladjico po kanalu Kazinga od koder se vam bo odprl pogled na številne živali v parku: sloni, bivoli, svinje, povodni konji, levi, leopardi, hijene in antilope.…V tem narodnem parku je mogoče najti tudi več kot 500 vrst ptic, med katerimi so legati, alcedines, orli, kanje in štorklje. Kanal Kazinga povezuje jezero George z jezerom Edward in slovi po največjem številu povodnih konjev v celotni regiji. Vulkanski kraterji pa s svojo slano vodo sezonsko privabljajo flaminge iz sosednje Kenije in ustvarjajo barvite podobe narave. Nastanitev v lodgu, večerja in prenočevanje.

3. dan: NARODNI PARK QUEEN ELIZABETH – NARODNI PARK BWINDI IMPENETRABLE / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku vožnja proti planini goril v Bwindi Impenetrable nacionalnem parku. Pot v vas bo vodila skozi hribe Kigezi regije, ki so jo zaradi očarljive pokrajine poimenovali “Afriška Švica”. Na poti do vašega lodža boste lahko uživali v pogledu na vulkane Virunga, ki se dvigajo na nadmorsko višino do 4500 metrov. Nastanitev v lodgu, večerja in prenočevanje. Zvečer priprava na naslednji dan, ko vas čaka edinstveno doživetje – srečanje z gorskimi gorilami.

4. dan: TREKING MED GORILAMI V NARODNEM PARKU BWINDI IMPENETRABLE / zajtrk, večerja
Po zgodnjem zajtrku se boste podali na teking s ciljem opazovanja goril v svojem naravnem okolju. Gorske gorile so uvrščene med ogrožene vrste, saj jih na planetu živi manj kot 1000. V centru za obiskovalce boste najprej izvedeli vse najpomembnejše napotke za sledenje. Nato pa vas čaka pričetek nepozabne izkušnje – sprehod v gozd, da boste obiskali te mogočne prebivalce džungle. Med opazovanjem bodo z vami izkušeni vodniki, ki vas bodo usmerjali ter vodili po poteh, kjer se gorile običajno pojavijo. Po ogledu boste preostanek dneva preživeli v lodgu, se sprostilili ali se podali na sprehod v gozd oz. po vasi. Dodatne aktivnosti so odvisne od časa vrnitve z trekinga. Večerja in prenočevanje.

5. dan: NARODNI PARK BWINDI IMPENETRABLE – NARODNI PARK JEZERO MBURO / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku vožnja proti narodnemu parku Mburo. Narodni park Jezero Mburo je najmanjši narodni park v savani Ugande. Kljub svoji velikosti je park eden izmed najbolj zanimivih, saj je dom zeber, antilop, impal, bivolov, svinj bradavičkark in opic. V parku je bilo zabeleženih več kot 300 vrst ptic, med drugim zlatovranke, legati, orli, kanje in ostali. Proti večeru boste imeli možnost večernega safarija (doplačilo). Nastanitev v lodgu, večerja in prenočevanje.

6. dan: JEZERO MBURO NATIONAL PARK – KAMPALA – ENTEBBE / zajtrk, kosilo, večerja
Z lokalnim vodnikom boste dan pričeli z jutranjim opazovanjem živali, saj so takrat živali najbolj aktivne. Po poznem zajtrku se boste odpeljali v Kampalo. Na poti bo še postanek na ekvatorski črti za kosilo in odlične priložnosti za fotografiranje. Večerja v Kampali.

7. dan: ENTEBBE – LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE
Prevoz na letališče predvidoma v zgodnjih jutranjih urah in odhod letala s prestopanjem proti Ljubljani ali bližnjemu letališču. V primeru prihoda na bližnje letališče prevoz do Ljubljane za doplačilo.


V ceno je vključeno

 • letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu z
 • vključenimi letališkimi pristojbinami
 • vsi avtobusni in drugi prevozi po programu
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v lodžih
 • obroki kot navedeno v programu
 • vse vstopnine po programu
 • slovensko vodenje ves čas potovanja
 • organizacija potovanja
 • Cena ne vključuje
 • navedenih doplačil
 • napitnin
 • pijač pri obrokih
 • izletov in drugih storitev po osebnih naročilih
 • letalo


Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Višarje

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Gorenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki