Novoletni Madrid in Kastilja

Kratek opis potovanja

Obiščite najbolj čutno evropsko prestolnico in se prepustite naključju, saj je ravno ta najboljši vodnik za odkrivanje mesta. Madrid je mesto, kjer življenje nikoli ne miruje.

Destinacija

Španija - Madrid

Popust za zgodnje prijave

 • 40 EUR na osebo za prijave do 15. 10. 2019

Popust je že vključen v ceno in se izključuje z ostalimi popusti in akcijami.


Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 4 dni / 3 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

Program potovanja

1. dan: (LJUBLJANA)−BENETKE−MADRID
Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na obračališču mestnega prometa Dolgi Most v Ljubljani in vožnja (doplačilo) na letališče pri Benetkah ali zbirališče na letališču dve uri pred poletom letala v Madrid. Polet letala v Madrid predvidoma v jutranjih urah. Po pristanku v Madridu, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih Sierra de Guadarrama, boste spoznali danes kozmopolitansko in moderno mesto. Z avtobusom si boste ogledali Passeo de la Castellana, najdaljšo ulico v mestu s številnimi visokimi stolpnicami, muzeji in stadionom nogometnega kluba Real–Bernabéu, najbolj znan madridski prizor trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mestna vrata Alcalá, areno za bikoborbe Las Ventas, Plaza España − trg s kipom Don Kihota in Sanča Panse, glavno poslovno ulico Gran Via, mestni park Retire … Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

2. dan: MADRID
Zajtrk v hotelu in ogled kozmopolitanskega in modernega mesta. Z metrojem se boste odpeljali do centra mesta in se sprehodili skozi Kraljevo palačo, veličasten dom burbonske dinastije, zgrajen v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Nadaljevanje sprehoda mimo madridske operne hiše (Teatro Real) vse do trga Mayor, kjer boste priča enemu najlepših božičnih sejmov v Španiji. Trg slovi kot največji in najlepši renesančni trga s številnimi kavarnami, bari tapas in restavracijami, ki vabijo mimoidoče. Prav na trgu se obiskovalec zave, da je v prestolnici Španije. Krajši postanek in nadaljevanje sprehoda do »srca Madrida«, kot pravijo trgu Puerta del Sol s kipom medvedke z jagodičnico − simbolom mesta. Prosto popoldne za samostojno raziskovanje mesta in kulinarično razvajanje na tržnici San Miguel, ki slovi po ekskluzivni ponudbi lokalne španske hrane. Na stojnicah se bohotijo olive, šunka, tapasi, šampanjec… Zvečer priporočamo silvestrovanje na prostem na trgu Plaza Mayor. Prenočevanje.

3. dan: MADRID−(SEGOVIA−EL ESCORIAL)−MADRID/ zajtrk
Po zajtrku prost dan v Madridu, kjer lahko obiščete drsališča v mestu (pri Kraljevi palači, park Retiro, ...) in praznične stojnice, lahko pa se odločite za izlet v Kastiljo (doplačilo): pot vas bo vodila v pokrajino Castilla y León, kjer boste obiskali simpatično kastiljsko mestece Segovio, znano predvsem po najbolje ohranjenem rimskem akveduktu v Španiji, ki je vpet v staro mestno središče. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Po ogledu vožnja v El Escorial, kjer si boste ogledali največji arhitekturni in umetniški dosežek španske arhitekture 16. st. Popoldne vrnitev v Madrid. Zvečer priporočamo obisk tradicionalnega plesa flamenka (doplačilo). Prenočevanje v hotelu.

4. dan: MADRID−(TOLEDO)−MADRID−BENETKE−(LJUBLJANA) / zajtrk
Zajtrk v hotelu in prosto za samostojno raziskovanje mesta, priporočamo ogled katerega izmed številnih muzejev. Muzej Prado slovi kot ena največjih znamenitosti Madrida, kjer je shranjenih več kot 7.000 slik klasičnih umetnikov. Obiščeto lahko tudi Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia, kjer so razstavljena dela Picassa, Dalija, … Za doplačilo priporočamo izlet v Toledo: ogled glavnega mesta pokrajine Castilla−La Mancha, znanega po slovitem toleškem jeklu. V mestu, ki je pod zaščito UNESCA, se boste po srednjeveških uličicah sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji in nadaljevali do cerkvice Santo Tomé, za katero je v Toledu živeči manieristični slikar El Greco narisal svoje mojstrsko delo, »Pogreb grofa iz Orgaza«. Vrnitev v Madrid. V poznih popoldanskih urah vožnja na letališče pri Madridu in polet letala v Benetke. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).


V ceno je vključeno

 • letalski in avtobusni prevoz po programu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin
 • 1 kos oddane prtljage največ 23 kg
 • 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah v Madridu
 • ogled Madrida in vstopnina v Kraljevo palačo
 • stroški lokalnega vodnika v Madridu
 • organizacija in vodenje potovanja
 • DDV
 •  
 • letalo

Dodatna ponudba

(vodniku na poti)
 • obisk lokala s programom flamenca in eno pijačo pribl. 38 €
 • dodatne morebitne vstopnine pribl. 50


Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Višarje

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Gorenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki