Adventni Salzburg in južna Češka

Kratek opis potovanja

Popestrite decembrski čas z ogledom prazničnega Mozartovega rojstnega mesta in Češkega Krumlova - najlepšega srednjeveškega mesta v Evropi.

Destinacija

Češka

Osnovni podatki o potovanju

Čas potovanja: 2 dni / 1 noč
Najmanjše št. potnikov: 45
Čas za prijavo: do zasednosti prostih mest


Program potovanja

1. DAN: SLOVENIJA – ČEŠKI KRUMLOV – ČEŠKE BUDEJOVICE
Odhod avtobusa ob 3.00 s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Vožnja do Češkega Krumlova, ki velja za eno najlepših srednjeveških mest v Evropi in je uvrščen na Unescov seznam. Po ogledu mesta bomo imeli prosti čas za samostojne oglede, kjer se boste ustavili v galeriji enega najbolj slavnih fotografov, Jana Soudeka, v muzeju marionet, galerija Egona Schieleja, velikega avstrijskega slikarja s pričetka 20. stoletja.... Pot bomo nadaljevali proti deželni prestolnici Češkim Budejovicam. Mesto odlikuje eden najlepših srednjeveških trgov. Svetovno slavo pa ji prinaša ena najbolj priznanih pivovarn Budvar. Ogledali si bomo slikovito Krajinsko ulico, glavni trg z romantično Samsonovo fontano, 72 m visok črni stolp, mestno katedralo sv. Nikolaja in številne druge stavbe s čudovitimi renesančnimi in baročnimi fasadami. Po ogledu prosti čas za nakupe, vrček odličnega češkega piva ali samostojne oglede. Ljubitelje piva vabimo, da se z nami odpravijo na voden ogled slavne pivovarne Budvar (doplačilo). Na lastne oči se bomo lahko prepričali, kako pivo nastaja, kaj je pomembno za dober končni izdelek, sveže pivo pa bomo seveda lahko tudi poskusili. Pozno popoldne oziroma v zgodnjih večernih urah bo sledila namestitev v hotelu. Možnost češke večerje v pivnici (doplačilo). Nočitev.

2. DAN: ČEŠKE BUDEJOVICE – SALZBURG – SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Avstriji. Vožnja do Salzburga, Mozartovega rojstnega mesta. Sprehod po čarobnem mestnem jedru, kjer si bomo med drugim ogledali Frančiškansko cerkev, mestno katedralo, opatijo Sv. Petra, Mozartovo rojstno hišo, Rotovž, stari trg... Po ogledu mesta bomo imeli dovolj prostega časa za samostojne oglede in božično-novoletne nakupe ali za prigrizek na bogato obloženih prazničnih stojnicah. Priporočamo tudi vzpon na trdnjavo nad mestom ali obisk mestnih muzejev. Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo predvidoma prispeli v nočnih urah.V ceno je vključeno

  • prevoz s turističnim avtobusom po programu
  • cestnine, pristojbine in parkirnine
  • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*
  • zunanji ogledi po programu
  • vodenje
  • organizacija potovanja
  • DDV
  • avtobus

Popusti

  • 10% do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

Cenik
Zemljevid

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Portorož - piknik na ladji

Bela krajina

Dunaj

Višarje

Primorska in Kras

Beneška Slovenija

Gorenjska

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Sarajevo

Gradiščanska

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki